Slowbaliseren

Sinds deze week ben ik 2 dagen per week te vinden in BedrijvenVerzamelCentrum Hooghiemstra in Utrecht Oost. Wat een heerlijke plek. Ik was het namelijk nogal zat om thuis te zijn als de hulp er ook was, want dan liet ik mij toch afleiden, zo ook door de piepende wasmachine en alle rommelarij, die ik onderweg van beneden naar boven tegenkwam. Wat een lange zin…..nou, zo voelde dat ook……. Dus ik zit nu op nr.122 met nog 11 andere ondernemers, die net als ik, een paar dagen per week daar zijn.

Mijn timing was goed, want gisteren mocht ik meteen meefeesten met de lustra van Hooghiemstra, Rudolf Magnus en Vondelparc, ze horen bij elkaar en vierden dat samen. Dat gebeurde met een paar superinteressante sprekers: Christiaan Solcer over hoe je 3500% kan groeien in je bedrijf, Job, Joris en Marieke over hoe zij trouw blijven aan hun diepgekoesterde wens om een speelfilm te maken en Trendwatcher Adjiedj Bakas over o.a. slowbaliseren.

Slowbaliseren is vrij vertaald: de kracht van de regio keert terug, lokale productie en een toename van economisch nationalisme. Voor veel mensen is de wereld te groot geworden en daarom wordt klein het nieuwe groot. Mooie ontwikkeling! Ik hou d’r van, ben gek op dichtbij huis……

En dat is nu het mooie van zo’n inspirerende bijeenkomst….Christiaan sprak namelijk over zijn groei, noemde allerlei locaties en fte’s, maar werkt nu weer gewoon vanuit huis, heel kleinschalig in een grootschalige virtuele wereld. En Job, Joris en Marieke blijven nog altijd trouw aan hun eigen wereld, die ze met zijn 3-en maakten. Daarmee veroveren ze de wereld.

Slowbalisering is ook zo mooi voor de kleine ondernemer, die niet een grote buidel heeft om in te tasten…maar heel veel kennis, kunde en eigendom om te delen met elkaar.
Dus ik blijf bij mijn grote geloof in MASTERMIND, net als de animatoren in ons gebouw en ik richt me op de kleine wereld om mij heen, omdat ik weet dat daar zoveel potentie zit om het leven te leiden waarmee we samen het verschil maken.
#ondernemerscoach #zzp #ondernemen #mastermind #slowbalisering#hooghiemstra #jobjorisenmarieke #coachjannemarie #tiquet#verschilmaken #kleinschalig #youbooks #zorgdragers #buitenzinnen