Aanbevelingen Mastermind Ondernemerscoaching en workshops


Marije Scheeren

Beschikbaar | SIMA-motivatiecoach | coach studie- en beroepskeuze | stemacteur

Afgelopen vrijdag een enorm interessante en levendige workshop van Jannemarie gevolgd. In haar rol als Ondernemerscoach heeft zij ons veel tips en trucs aan de hand gedaan over hoe je het starten van een onderneming aan kan pakken. Te beginnen met het structureel reserveren van Denktijd! De gouden tip.

Ze is erg scheutig met het delen van kennis en doet dit vol enthousiasme. Heerlijk gestructureerd, voor mij heel fijn. Als afsluiter ook nog een kleine Mastermindsessie gedaan, om van te proeven. Voor een startende ondernemer heel zinvol en natuurlijk ook leuk.

Als je behoefte hebt aan ondersteuning bij het starten van je onderneming omdat je maar blijft malen, dan kan ik Jannemarie van harte aanbevelen.

Irma Obdeijn

Beschikbaar als interim- en projectmanager Sociaal Domein | Werk | Integratie | Participatie | Wsw16 maart 2018, Irma was een klant van Jannemarie


Jannemarie verzorgde op mijn verzoek als eventmanager van DeBroekriem, geheel belangeloos een workshop voor werkzoekenden die willen starten als ZZP. Haar workshop ‘Vind je niche als ZZP’ was heel succesvol en zeer inspirerend. Als trainer verraste zij ons als deelnemers met haar kennis en deskundigheid, maar vooral ook haar warme en toegankelijke persoonlijkheid. Zij kent de kunst van het stellen van rake vragen waardoor je uitgedaagd wordt om verder te denken. Haar adviezen om ‘actieve denktijd’ te nemen, het archetype van je ideale klant te beschrijven en andere concrete tips maakte dat we aan haar lippen hingen. Met heel veel plezier en en super goed gevoel denk ik aan haar terug. Ik wens andere mensen eenzelfde verrijkende ervaring.

“Als zelfstandig ondernemer is Jannemarie de perfecte coach voor mensen die eraan zitten denken om voor zichzelf te beginnen. Ze inspireert, is open, bekijkt alles positief en helpt je echt na te denken over waarom je zou willen ondernemen. Maar het belangrijkste is dat ze echt super goede en concrete adviezen geeft waar je direct mee aan de slag kan en dat ze je ogen opent voor wat er allemaal wel niet mogelijk is.”

Marian Oosterink 2016


Bedankt voor jouw tips en coaching! Ik vind het heel plezierig hoe jij op een rustige en bedachtzame manier de sessies leidt.

Carina Zee 2017


Wij vinden de Mastermind sessies echt een cadeau aan jezelf. Door met gelijkgestemden uit andere branches te sparren leer je niet alleen veel over je eigen bedrijf, maar kom je er ook achter dat je allemaal dezelfde pijnpunten, toekomstdromen en beslissingen deelt. Leerzaam en inspirerend.

Malou te Wierik en Floor van der Elsen

www.burodertig.nl


De mastermind is een fijne laagdrempelige en effectieve manier om na te denken over je onderneming. Waar loop je tegenaan? Hoe wil je verder? Wat kan je doen om te verbeteren? Met Jannemarie en andere ondernemers daar 1 x per maand actief mee bezig zijn geeft een enorme boost. Het verplicht je om even de tijd te nemen en je niet te laten leiden door de waan van de dag. Hardop je wensen, ideeën en obstakels delen en daar gelijk opbouwende feedback op krijgen werkt!

Nynke Whiterod

www.defamiliezaak.nl


Zoals iedere ondernemer ben ik dag in, dag uit bezig met mijn bedrijf. Mastermind helpt me door samen met andere ondernemers en natuurlijk Jannemarie een stapje terug te nemen en uitdagingen, maar ook toekomstvisie constructief bespreekbaar te maken.

Mastermind, voor een frisse blik en een goed advies.

Freek Wisseloo

www.greendayenergy.nl


Ik was op zoek naar nieuw werk, mogelijk in een nieuwe sector. Aan ambitie ontbrak het niet, maar waar begin je? Het is enorm lastig om de eerste stap te zetten. Ik begon met Mastermind om de eerste stap te kunnen zetten en tips en ervaringen uit te wisselen.

Het bijzonder om te zien hoe iedereen die op zoek is naar nieuw werk, anders omgaat met de onzekerheid die het met zich meebrengt. Door ervaringen uit te wisselen, leer je nieuwe methoden om met deze onzekerheid om te gaan en gericht aan toekomst te werken.

Het levert nieuwe motivatie en energie op om nieuwe projecten te starten die daarvoor onmogelijk leken.

Ik raad het zeker aan voor mensen die van sector willen wisselen of bijvoorbeeld van loondienst naar zelfstandigheid gaan, de sessies bieden een houvast in onzekere tijden

Heb het als erg prettig en hulpvol ervaren, Jannemarie.

Melvin Bruhn

www.demicroclub.nl


De mastermindsessies waren en zijn voor mij persoonlijk heel waardevol.

Annelies van den Bogert van www.succesinstijl.nl


Mastermind brengt mij een groep, een vangnet, van gelijkgestemden, met wie ik in een veilige setting mijn worstelingen kan voorleggen. Kan sparren, kan bouwen. Waar ik ook vastloop, Mastermind brengt mij altijd weer in beweging. Geeft mij een positief gevoel over mezelf. Als startende ondernemer geeft het mij houvast, structuur en een omgeving van collega’s die ik soms best mis als eenpitter.

Als je het genoegen hebt om bij een Mastermind te zijn die Jannemarie leidt, dan weet je zeker dat er een zeer goede structuur wordt aangehouden die leidt tot resultaat. Jannemarie weet als geen ander hoe ze een wederzijds gevoel van respect kan creëren waardoor ik me compleet veilig voel om al mijn onzekerheden en uitdagingen te delen en de Mastermind groep mij kan helpen om van onzekerheid naar volledig vertrouwen te gaan en van uitdaging naar oplossing. Kortom, ik zit na een Mastermind met Jannemarie altijd weer op een lekker lopend spoor!

Muriel Blom Vitaliteitscoach

www.murielblom.com


Masterminding is voor mij een perfecte manier om mijn ervaringen te delen met andere ondernemers en van hun te leren. Ik raad het elke ondernemer aan. Jannemarie is scherp, direct en zorgt tegelijkertijd voor een open sfeer. Het leereffect van haar Masterminds stijgt ver boven die van standaard bijeenkomsten uit.

Harry Stoffelen, Personal Business Coach

www.harrystoffelen.nl


De kracht van MM is dat je stilstaat bij je successen en dan kort en krachtig je hulpvraag stelt. Daarna krijg je waardevolle tips en ervaringen van de andere ondernemers. De hulpvraag is meestal zakelijk. Soms echter worden ook prive vragen gesteld in relatie tot ondernemer zijn.

Door regelmatig, 2 keer per maand, te masterminden heb ik meer focus en werk ik consequent aan de groei van mijn bedrijf.

Robert Mares

Slimmerondernemen.nl

denqers.nl


Ik zou ze zeker aanraden aan starters. Ze hebben het hard nodig. Je blijft anders in je eigen gedachten rondcirkelen. Je hebt echt anderen nodig om verder te komen.

Ik heb je nog maar 1x meegemaakt als Mastermindleider, maar het was wel super 😉

Petra Luliano

Iuliano Intelligent Marketing

iuliano.nl


Masterminden is voor mij een gestructureerde manier om met collega-ondernemers aspecten van het ondernemerschap te bespreken, delen en van elkaar te leren. Op deze manier heeft het mij geholpen om ‘hobbels’ in de dagelijkse praktijk in te brengen en vervolgens de steun en tips van de anderen te mogen ontvangen. En andersom is het ook prettig om anderen te kunnen helpen met jouw ervaringen. Ik zou het zeker aanraden aan startende ondernemers omdat je als starter veel kunt leren, juist ook van anderen en bovendien je ondernemerschap sneller naar een hoger niveau kunt tillen. Jannemarie heeft op een prettige manier de Mastermindsessies van onze ondernemersgroep naar een hoger niveau gebracht. Zij heeft een structuur voorgesteld die wij konden omarmen en de combinatie van successen delen, worstelingen inbrengen en een tip delen maakten de sessies voor mij heel waardevol. Op deze wijze werd onze tijd efficiënt gebruikt en onder haar leiding werden de structuur en tijd bewaakt en waar nodig interventies gepleegd.

Aleid Overbeek

www.koraalcoaching.nl


Masterminden, hoe is dat nou?

Masterminden met Jannemarie biedt je het perspectief van al je medemiders en dat is een goed recept om allerlei cirkelredeneringen voor te zijn. Je medegroepsleden zetten je als (startend) ondernemer ‘gedwongen’ op scherp. Ook neem je iedere sessie mee wat er goed of fout gaat in je ontwikkeling. Doordat je daar vantevoren al over na moet denken, krijg je een helder beeld van je eigen situatie en de fase waar je in zit (en dat kan in een carrièrefase als deze ieder week een andere zijn …).

Wat masterminden zeker niet is, is een cursus start je eigen bedrijf. Over delen daarvan kun je wel discussiëren met je groepsgenoten (interessante en felle discussies over onderhandelen met opdrachtgevers) maar het gaat primair om de dieperliggende keuzes. En dat zorgt voor interessante gedachtenwisselingen. Bovendien kun je dankzij de sfeer en de afspraken (what’s in the Mastermind, stays in the Mastermind) jezelf helemaal laten zien. Die veilige omgeving is essentieel om verder te komen. Misschien wel een van de beste dingen: het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen op een moment dat je in je (werkende) leven radicale stappen zet. Dat een groot deel van de sessies via Skype gaat, daar schrok ik wel van in het begin. Het viel me erg mee, de focus blijft en het bijna net zo effectief als face tot face contact. Mijn voorkeur heeft het evengoed niet, het is een beetje als een tijdschrift zonder illustraties. Dat tijdwinst in dit geval de pragmatische overwinning claimt, begrijp ik echter volledig.

Ralph Fischer

Voordat ik startte met Mastermind was ik van plan om mijn eigen bedrijf grafische vormgeving op te starten. Had wel enige ideeën hoe ik dat wilde doen. Ik ben er tijdens de sessies achter gekomen dat ik initieel wel wist wat ik wilde alleen het hoe daarmee heeft Mastermind meer richting gegeven door de gedachten die je met elkaar deelt en de feedback die je krijgt. Hierdoor heb ik mijn zelfvertrouwen weer kunnen herpakken en ben beter in mijn kracht komen te staan.

Ga Masterminden! Het helpt je je eigen gedachten, ideeën en je doelstellingen over je bedrijf te structureren, er in te geloven en je krijgt weer meer vertrouwen in jezelf om het ook echt te gaan doen. De gedachtewisselingen en het geven en ontvangen van feedback doet goed.

Nog een tip…Soms kwamen we een beetje in tijdnood. Maar dat was echt soms. Jannemarie hield wel de regie maar het is wel een punt van aandacht om de tijd voor iedereen hetzelfde te houden. Het heel verleidelijk om er een ‘gezellig gesprek van de maken’.

Elise Bakker, Grafilizz.nl


“Vol frisse ideeën na een gesprek met ondernemerscoach Jannemarie den Toom. Een voorzichtige stap richting het zelfstandig ondernemerschap. ”

Marlies Kruizenga heeft u in een LinkedIn update vermeld


Reacties na een workshop over netwerken

Voor mij was het zeer nuttig, dus dank je wel daarvoor.

Heb alles doorgenomen en gedownload en ga ook het e-book lezen.

Dus dank voor alle info.

Gaat me helpen!!

Dank je wel, ik zal de documenten nog eens goed bestuderen.

Dank voor de fijne workshop!

Veel dank voor de training vanmiddag. Mijn casus van die onwillige directeur van uitgeverij X was inderdaad een mooie kapstok. Ik heb er goede nota van genomen! Inderdaad, ik moet het opengooien. Metacommunicatie inzetten. Nog 1 poging.

Nogmaals, ik vond dat je het zorgvuldig hebt gedaan en je visie duidelijk naar voren hebt gebracht. Veel stof tot nadenken. Sleutelwoorden: eerlijkheid, openheid, de warmte opzoeken, flirten. Veel dank daarvoor.

Fijn, dank je Jannemarie. Ik vond het een inspirerende workshop.

Ik begrijp nu toch meer van het netwerken.

Het was een leuke workshop en middag, bedankt nog hiervoor.

Wie weet tot een volgende keer.


‘’Voordat ik bij de Mastermindsessies terechtkwam, was ik als werkzoekende vaak alleen op zoek en op stap. Mastermind hielp me in de zoektocht die vooral gebaseerd was op het uitwisselen van ervaringen. Tijdens Mastermind heb ik vaak goede feedback en feedforward gehad. Belangrijk voor mij was dat in de groep over en weer goed werd doorgevraagd waarom bepaalde stappen werden gezet. Mastermind was deel van mijn eigen bewustwordingsproces. Dat hielp mij weer verder. Kortom, een aanrader voor iedereen in een vergelijkbare situatie.’’

Louis van Kaam, Mastermind Werkzoekenden


‘Ik had voor ik aan de Masterminds begon, geen duidelijk beeld van het werk dat ik zocht. Het leuke van de Masterminds is dat je alle ruimte hebt om je onzekerheden, wensen en ideeën over werk uit te wisselen. Het is waardevol en bijzonder dat mensen die je eigenlijk helemaal niet kent, met je meedenken en hun persoonlijke successen en falen met je willen delen. Je leert van elkaar: je zit in dezelfde situatie, maar iedereen zet stappen en maakt keuzes op zijn eigen manier. Dat geeft moed. En dat is ook precies de reden waarom ik iedereen zou aanraden mee te doen aan de sessies.’

Sam Dekker, Mastermind Werkzoekenden

Hi Jannemarie,

Wat een heerlijke positieve energie straalde jij uit gisteren. Nog beter, ik ging in mijzelf geloven! Inmiddels heb ik de tekst af voor mijn eerste blog. Mijn vader, editor in de Engelse en Franse taal, leest het nu na. 15 oktober slinger ik ‘m eruit! Ik heb, zoals Angelique en jij mij aanraadde, veel labels toegevoegd. Het boek “Purple Cow” heb ik besteld. Ik stuur je ongetwijfeld nog een uitnodiging via LinkedIn. En over een maand laat ik je weten hoeveel mensen mij volgen. Dan maak ik de balans op.

Hartelijke groet,

Louise C. Kluijver


Hallo Jannemarie,

Dank voor de leuke en goede workshop. Jouw benadering spreekt me aan omdat hij praktisch en humoristisch is. Hij sloot prima aan bij de richting die Brigitte al had aangegeven en ik heb nu duidelijk voor ogen hoe ik het gesprek wil ingaan en waarom. Dit geeft echt een steun in de rug.

Dank ook voor de bijdragen.

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Pool

Maart 2016


Gesprek over Ondernemerscoaching:

“Vol frisse ideeën na een gesprek met ondernemerscoach Jannemarie den Toom. Een voorzichtige stap richting het zelfstandig ondernemerschap. “

Marlies Kruizenga,

9 september 2015


Hi! Wat een heerlijke opsteker krijg ik van jou zo vlak voor het weekeinde, tx! Ik vond jouw input interessant en gaat mij zeker verder helpen!  Je had leuke praktijkvoorbeelden die je met ons deelde. Daarbij vond ik de interactie met de groep ook echt iets toevoegen. Hoop je nog eens te ontmoeten. Succes! Groet,Eveline

www.evelinezwart.nl

Maart 1018


Jaarplandag 2017 (24-01-2017)

Een erg leuke dag! Ik vond het interessant om te zien hoe je herkent waar anderen ook mee worstelen. Fijn hoe je met elkaar kunt sparren en zo allemaal verder komt.

Het meest waardevolle is voor mij het besef dat de enige, die zichzelf in de weg zit, ikzelf ben. Als freelancer in twee uiteenlopende branches – tv en yoga – had ik altijd het gevoel dat ik moest kiezen. Ik heb dat nu losgelaten. Ik kan het allebei, ik wil het allebei, en dat is ok. Ik wacht niet meer af met projecten uitzetten uit angst dat ik dan een andere potentiele opdracht blokkeer. Ik neem zelf het heft in handen, en kan altijd aanpassen en schuiven als dat achteraf beter is.

 En…? Wat levert het op?

Efficiënter gebruik van tijd. Meer inzicht in effect van social media. En misschien wel vooral meer lef. Ik plan nu, waarvan ik voel dat ik er klaar voor ben, en laat me niet meer weerhouden door onzekerheid. Ik ga ervoor!

Aanrader?

Zeker! Als je het gevoel hebt vast te zitten, ook eens op een andere manier naar jezelf wilt kijken, dan is deze dag erg geschikt. Jannemarie confronteert je op een vriendelijke manier met datgene waar je tegenaan loopt, draagt adviezen aan en daagt je uit eens anders te kijken naar jezelf. Heel verfrissend en een goeie schop onder je kont!

Marjon Rozema, www.yogafactor.nl


Jaarplandag 2017 (24-01-2017)

Serieuze Ondernemer kan niet zonder…

Het leek me een goed plan om aan het begin van 2017 overzicht te krijgen van alle dingen die ik doe en alle dingen die ik wil doen en die ik wil inplannen. Daarom kwam de Jaarplandag van Jannemarie als geroepen.

Ik was het zeker niet gewend een jaarplanning te maken, maar het begin is er na een dag vol tips en tricks.

En… wat levert het op?

Het overzicht is er nu en dat resulteerde er direct in dat ik zag dat ik veel minder voorbereidingstijd voor een bepaalde opdracht had dan ik dacht. Het vraagt wel discipline om de jaarplanning bij te houden en natuurlijk om me aan mijn eigen afspraken te houden.

Doen?

Het is een goede investering om een dag na te denken wat je dit jaar wilt bereiken, hoe je dat wilt doen en wat er voor nodig is dit te realiseren. Zonder jaarplanning blijf je fragmentarisch bezig en daarom durf ik te stellen dat een serieuze ondernemer niet zonder een jaarplanning kan.

Saskia Haitsma, www.liberros.nl


Confronterend

Als freelance tekstschrijver leef/werk ik meestal met de dag. Vaak weet ik de ene week nog niet wat ik de volgende week te doen heb, en soms is het zelfs de vraag óf ik wel wat te doen heb… Meestal komt het gelukkig goed. Maar spannend is het vaak wel, omdat ik het niet zelf in de hand heb. Door de Jaarplandag van Jannemarie ben ik mij er bewust van geworden dat het slimmer is als ondernemer te zorgen dat je meer vat hebt op hoe je jaar verloopt. Tijdens een prettig opgebouwde, goed verzorgde en soms ronduit gezellige dag kwam stap voor stap aan bod hoe je zoiets doet. Goed om ‘gedwongen’ te worden om te bedenken (en verbeelden) wat je nou écht wilt doen (i.p.v. lekker door hobbelen) en daar met andere ondernemers over van gedachten te wisselen. Confronterend om te zien hoe kort je werkweek eigenlijk is als je eens letterlijk op een jaarplanner alle uren wegstreept die in beslag worden genomen door kind, gezelligheid, vakantie en vrijwilligerswerk. Naast het onrustige gevoel dat zo’n dag mij hierdoor oplevert (wat doe ik hier nog?? aan de slag!!) kwam ik er gelukkig ook achter dat ik al best veel prima heb geregeld. Nu mijn doel nog even realiseren: meer geld en meer werkplezier door meer leuke opdrachten. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?? Dank, Jannemarie!

Barbara Slagman

Voor al uw schrijfwerk en -trainingen 🙂

http://www.sepschrijft.nl/


Ik heb nooit een jaarplanning gehad. Ik ben een korte termijn planner; hoogstens 2 weken vooruit. Dit heeft mede te maken met de verschillende opdrachtgevers die vaak op korte termijn met een verzoek voor een opdracht komen. Dit maakte het plannen voor mijn eigen onderneming lastiger. Ik heb mij ingeschreven voor de Jaarplandag omdat ik mijn eigen onderneming op langer termijn vorm wil geven; concrete acties vooruitplannen ten aanzien van mijn doelen, zowel op marketinggebied als persoonlijk.

De Jaarplandag was voor mij een enorm succes. Naast dat ik ervaringen kon delen met andere zelfstandige ondernemers, gaf het mij ook letterlijk (moodboard) en figuurlijk (visualisatie) een beeld van mijn wensen en verlangens ten aanzien van mijn aanbod als Talentversterker bij jongeren en Dreamteambuilder in de sport. In de middag kon ik mijn wensen en verlangens opschrijven in concrete actiepunten in de papieren agenda. Dit maakte het voor mij veel overzichtelijker. Voor opdrachten met een deadline (zoals mijn artikel voor de Hockeyvisie) kon ik daardoor al de maanden ervoor tijd vrijmaken voor de voorbereiding. Maar de belangrijkste inzicht was wel dat mijn eigen wensen en verlangen ten aanzien van mijn eigen ondernemerschap zijn aangeboord waardoor ik de energie écht voel stromen!!!

Dank Jannemarie voor het stellen van de juiste (kritische) vragen en het bij elkaar brengen van inspirerende zelfstandige ondernemers. Jouw doelgerichtheid heeft mij enorm geholpen in het stellen van mijn eigen doelen….

Jan-pieter Tuininga

www.dreamteambuilding.nl


Saskia Leermakers

Freelance (agile) projectmanager ICT en scrum master

3 oktober 2016, Saskia was een klant van Jannemarie

Tijdens de workshop Netwerken Werkt Wel! zet Jannemarie je vooral aan het denken over je personal branding. Daarnaast ontvang je veel praktische tips. Hierdoor ben ik me bewuster geworden van de boodschap die ik naar mijn klanten uit wil stralen en leg meer de nadruk op mijn drijfveren. Zo blijf ik dicht bij mezelf. Ik heb het de afgelopen week in praktijk gebracht, waardoor meteen een mooi gesprek ontstond.


David De Geus

Music Teacher at International School Utrecht

24 mei 2016, David was een klant van Jannemarie

Na ons prettige gesprek in februari is er veel gebeurd. Ik heb de baan aangenomen op de International School Utrecht en ik ben deze week al part time begonnen. Daarnaast ben ik ook met mijn eigen muziekprogramma bezig. Ik moet nog vaak denken aan de oneliners uit ons gesprek:

  • Documenteer alles wat je bedenkt en ontwikkelt
  • Alle lessen kunnen ook workshops met volwassenen worden
  • Van iedereen om je heen leren
  • Groeien of klimmen kan ook ‘opzij’

Ik heb er veel aan gehad! Grt David


Nine van Leeuwen

Graphic Designer and founder of 9 Design

4 december 2015, Nine was een klant van Jannemarie

Jannemarie de Toom is een goede coach die je snel op het juiste pad zet naar een goede toekomst. Toen ik bij haar kwam, wist ik nog niet goed hoe ik alles aan moest pakken en wat ik wilde, maar met haar hulp is dat zeker gelukt!


Monique te Kiefte- ten Dam

Agrarisch coach bij Te Kiefte Coaching

9 juli 2015, Monique was een klant van Jannemarie

Ik heb nu 2 keer een workshop van DeBroekriem met jou als gastspreker gevolgd en ik vind het geweldig. Ik denk nog vaak aan hetgeen je hebt gezegd en jij weet: het grootste gedeelte van het proces begint na de training. En; deelnemers met de meeste weerstand leren het meest. Klopt helemaal! Daar schaar ik mezelf ook onder. Ik denk iedere keer aan jou en zit dan in mezelf te lachen.


Oscar van Vonderen

Gedreven Verbinder | Teamspeler | Sales | Relatiebeheer | Sociaal bewogen |

3 mei 2015, Oscar was een klant van Jannemarie

Na een aantal maanden werkeloos te zijn geweest merkte ik dat ik tegen een aantal zaken aanliep:

  • Wat wil ik nu echt gaan doen? In dezelfde branche blijven of toch daarbuiten zoeken.
  • Waar moet ik beginnen met zoeken?
  • Hoe ga ik dit zo effectief mogelijk aanpakken?

Jannemarie heeft ervoor gezorgd door goed te luisteren en mij de juiste vragen te stellen, ik antwoord kon geven op deze vragen. Nadat ik met Jannemarie in contact was gekomen voelde het meteen erg goed. Ze neemt de tijd voor je, wist mij weer scherp naar mijn eigen doelen te laten kijken, was kritisch en zeer betrokken. Jannemarie heeft me enorm geholpen om me op een andere manier naar mezelf te laten kijken, dit heeft geresulteerd in een enorm leuke baan in een andere branche.


Stefan Boerboom

Redacteur | Eindredacteur | Webredacteur | Tekstschrijver |

13 april 2015, Stefan was een klant van Jannemarie

Ik heb bij Jannemarie een netwerktraining gedaan. Moest erg lachen om de documenten die ze na afloop stuurde, met name om de sheet “Zeg, wat doe jij eigenlijk?” Over Rotaryleden die na vijf jaar nog niet wisten wat de schrijver nu eigenlijk precies deed. Het is vaak allemaal zo cliché wat mensen vertellen als het over werk gaat. Boring… Zet mensen eens op het verkeerde been, is de boodschap. De casus die ik inbracht was een mooie kapstok om ook de minder plezierige kanten onder ogen te zien (soms doet netwerken van ‘au’) en daar op volwassen wijze mee om te gaan. Jannemarie deed de training op zorgvuldige en integere wijze en heeft haar visie duidelijk naar voren gebracht. Veel stof tot nadenken. Sleutelwoorden: eerlijkheid, openheid, de warmte opzoeken, zakelijk flirten.


Gabe Mensinga

Business Development Lead & PADI Dive instructor

9 juli 2014, Gabe was een klant van Jannemarie

Jannemarie heb ik leren kennen als een zeer integer en bekwaam persoon die loopbaan coaching naar een hoger niveau tilt. In mijn geval heeft een grondige analyse van mijn drijfveren en vaardigheden geleid tot een duidelijk implementatie plan, welke ik kon gebruiken bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Ook ruim een jaar later kan ik de bouwblokken die we hebben samengesteld weer inzetten om de volgende stap in mijn carrière te zetten.


Jan-pieter Tuininga

DreamTeambuilder & TALENT versterker. “Maak van jouw 8 een 10!”

21 september 2016, Jan-pieter was een klant van Jannemarie

Na de workshop Netwerken Werkt Wel! had ik ’ s middags een netwerkgesprek. Hierdoor kon ik meteen de tools uit de workshop inzetten. Het lukte mij tijdens dit gesprek heel goed om mijn persoonlijke verhaal en visie duidelijk te maken omdat ik goed had nagedacht over het doel van het gesprek. Mijn gesprekspartner was erg enthousiast van wat ik te bieden heb. Doelgericht mijn eigen verhaal vertellen heb ik in de workshop van Jannemarie geleerd. Het wierp dus meteen z’n vruchten af!’