Jannemarie den Toom

In mijn logo staan 3 cipressen, ze staan voor het familiehuis in Zuid Frankrijk. Het betekent: Je bent welkom, ik heb eten en drinken voor je en je mag bij mij verblijven. Daar hou ik zo van…
De cipressen staan voor het kader waarbinnen we ons allemaal als mens bevinden, ieder zijn eigen kader.
En dat vogeltje… die staat voor de vrijheid in ondernemerschap, licht, vrolijk en alert.

Als kind wilde ik clown worden, ik las de boeken van Yvonne Brill ‘ Clowntje Anders’ over een meisje dat geboren is in het circus en tijdens de middelbare school bij haar familie in de stad woont om te leren. In de vakanties gaat ze naar huis… dan begint de magie!
Wat een heerlijke wereld leek me dat. Terwijl ik ook voelde dat het niet meeviel, dat circus bestaan.

Ik heb mijn vermaak aan mensen uiteindelijk  gevonden in de hulpverlening. Eerst als Bedrijfsmaatschappelijk werker bij grote multinationals en later als Loopbaan- en Ondernemerscoach bij multinational Achmea en de mooie familiezaak Talent&Result.
Sinds 2011 heb ik mijn eigen onderneming Mastermind|Ondernemerscoach, daarvoor heb ik zelf een Businesscoachprogramma doorlopen.
De clown in mij leeft altijd tijdens mijn Mastermindsessies en Ondernemerscoachgesprekken. Ik deel graag met anderen, samen iets moois beleven en de ander een podium geven om verder te kunnen. Ik vind het in mijn eentje maar saai. Bij mij krijg je een lach en een traan, te drinken en te eten, soms een muziekje erbij en een gekkigheidje 😉 Omdat het allemaal bij mij hoort en de lichtheid en vrolijkheid erin houdt.

Meer over mij

Ik ben moeder van twee zoons, Nijs (12) en Faas (10). Hun vader, mijn lief is Jan-pieter.  We kennen elkaar al 30 jaar, maar de vonken sprongen 19 jaar geleden over op een feestje van zijn zus. Ik ben iedere dag blij wanneer ik hem zie.

Met plezier zet ik mij in voor een paar collectes per jaar, ben ik van Sfeerverhogende zaken in de Oudercommissie van de school van de kinderen en geef ik graag om niet een training bij Stichting De Broekriem aan mensen die willen gaan ondernemen.

Om te ontspannen trek ik mijn schort aan. Iedere week gril ik een grote hoeveelheid groenten voor Cucina Elena, het restaurant van mijn broer. Ik luister een podcast en geniet van het directe resultaat van mijn werk. Maar in het weekend  ga ik ‘s ochtends, een warme cappucinno in de hand, al heerlijk aan de slag met een maaltijd die in een hele grote pan past. Mijn summum is op 30 december, wanneer de jaarlijkse pan ragout (10 liter) klaar is. Op 31 december stop ik dan bakjes ragout, peterselie, citroentjes en (bladerdeeg)pasteibakjes in mijn fietsbak en rij naar lieve vriendjes om ze een setje te brengen en een knuffel te geven.

En om alles lekker fit te blijven doen zwem ik iedere week 1-2 keer zeker 1500 meter en hou ik mijn lijf soepel met een stevige yogales.

Nog meer weten? Nou OK dan… maar dit weet bijna niemand van mij… Sinds Daniel Craig 007 speelt heb ik een bijzondere band met hem ontwikkeld…..hij adviseert mij in mijn onderneming. Ik vraag me vaak af: “Wat zou jij doen, James?” Hij heeft op elk moment tijd om naar me te luisteren en ik krijg altijd een heel cool antwoord 🙂